Dr. Ferencz Orsolya egész életére hatással van az űrkutatás és a szakmai életútját is ebben a tudományos világban végezte. 2018 óta pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium szolgálatában áll, hogy a magyar űrkutatás és űrtevékenység fejlődését és kormányzati támogatását segítse.

Az ELTE Trefort Ágoston (akkori nevén Ságvári Endre) Gyakorlóiskola elvégzése után 1993-ban a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán diplomázott villamosmérnökként. 1996-ban doktori címet, 2000-ben pedig PhD-fokozatot szerzett a műszaki egyetemen. 1996 óta dolgozik az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézetében, korábban tudományos munkatársként, jelenleg tudományos főmunkatársként. Emellett tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, kutatási témái közé tartozik többek között a magnetoszféra és az égitestek elektromágneses környezetének vizsgálata, illetve az űridőjárás. 

Ebben az adásban arról beszélgettünk, hogy miért látja fontosnak a magyar kormány, hogy újra létrejöjjön egy magyar emberes űrrepülés és ez milyen lehetőségeket nyithat meg a hazai űripar és űrkutatás számára. Ezek mellett még említést tettünk arról is, hogy milyen hatással van az űrkutatás a klímaváltozás problémájának megoldására, valamint a gyógyszeripar és más tudományos és üzleti iparágak fejlődésére.

Vajon Elon Musk és a SpaceX küldetése jótékony hatással van-e az emberiségre és az űrtevékenységre? És várható-e egy európai emberes űreszköz megvalósítása? Erről és még több izgalmas témáról beszélgettünk Dr. Ferencz Orsolyával!

Hallgassátok meg ezt az adást, hogy betekintést nyerjetek a magyar űrkutatás és űrtevékenység izgalmas világába!

Mondjátok el a véleményeiteket és írjatok nekünk!

Nagy örömmel várjuk a gondolataitokat a témával kapcsolatosan az ide kapcsolódó közösségi média posztoknál, valamint ha bármilyen észrevételetek, javaslatotok van a podcast-et illetően, azt nagyon szívesen fogadjuk Messengeren.

Facebook: https://facebook.com/hetesterminal
Messenger: https://m.me/hetesterminal
Instagram: https://instagram.com/hetesterminal

Iratkozzatok fel a Hetes Terminálra és hallgassátok a népszerű podcast platformokon

A Hetes Terminál összes adása elérhető a népszerű podcast platformokon. Ha feliratkozol, azonnal elérhető lesz számodra minden új adásunk.

Linkek:
Spotify
Apple Podcasts
Anchor
Stitcher

1 CommentClose Comments

1 Comment

  • Tibor Bogyó
    Posted 2020.09.12. at 19:49 0Likes

    aLL OK!

Leave a comment

Newsletter Subscribe

Get the Latest Posts & Articles in Your Email

We Promise Not to Send Spam:)