Hetes Terminál

post-header
Adások

#18 – Ferihegy-sztorik – 1. rész – Így született a 2-es terminál! Beszélgetés Somogyi-Tóth Gáborral

Újabb sorozatot indítunk el, hogy a magyar légiközlekedés egy másik ékkövének, a Budapest Liszt Ferenc repülőtérnek a történetét mutassuk be olyan elismert és tapasztalt szakembereken keresztül, akik különféle módon részt vettek – vagy a mai napig aktívan részt vesznek – Ferihegy létrehozásában és működtetésében.

A Ferihegy-sztorik első adásának a vendége Somogyi-Tóth Gábor volt, aki jelenleg az Aeropark ügyvezetője, azonban Gábor élettörténetét leginkább a repülőterek tervezése és kivitelezése határozza meg. Építészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, az elismertségét a ferihegyi repülőtér 2-es termináljának építészi és belsőépítészi terveinek kidolgozása és a terminál kivitelezésének irányítása hozta el.

Ebben az adásban Gábor a ferihegyi kettes terminál születéséről mesél nekünk, amelyben a kivitelezés első fázisától kezdve részt vett. Megosztja velünk a tervezés és kivitelezés egyes izgalmas történeteit, valamint eloszlat jó pár téves információt, ami a 2-es terminál kapcsán merült fel – többek között egy korábbi adásunkban is.

Muszáj említést tennünk arról a munkáról, amelyet Gábor és fia, Dániel és csapatuk végez az Aeroparknál – vagyis a repülőtér mellett található repülőgép múzeum. Mindamellett, hogy egy nagyon színvonalas szabadtéri múzeumot alkottak meg az elmúlt években, számos izgalmas ismeretterjesztő tartalmat is gyártanak az online platformokra. Az Aeropark YouTube csatornáján magas színvonalú és érdekes videókat találhattok, mint pl. a Tupoljev Tu-144-es történetéről vagy a Wizz Air tavalyi észak-amerikai repatriációs járatairól.

Mondjátok el a véleményeiteket és írjatok nekünk!

Nagy örömmel várjuk a gondolataitokat a témával kapcsolatosan az ide kapcsolódó közösségi média posztoknál, valamint ha bármilyen észrevételetek, javaslatotok van a podcast-et illetően, azt nagyon szívesen fogadjuk Messengeren.

Facebook: https://facebook.com/hetesterminal
Messenger: https://m.me/hetesterminal
Instagram: https://instagram.com/hetesterminal

Iratkozzatok fel a Hetes Terminálra és hallgassátok a népszerű podcast platformokon

A Hetes Terminál összes adása elérhető a népszerű podcast platformokon. Ha feliratkozol, azonnal elérhető lesz számodra minden új adásunk.

Linkek:
Spotify
Apple Podcasts
Anchor
Stitcher

Previous post
Next post
Related Posts
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük