Mai adásunkban Kovácsházi György volt a vendégünk, aki a Smartwings első tisztje, valamint a CAVOK Aviation kisgépes és műszeres repülés oktatója. Gyuri 2017 óta szolgál a Smartwings légitársaság kötelékében, eddig több mint 2000 repült órával a háta mögött. Mindezek mellett pedig PPL (Private Pilot License) és műszeres oktatásokat is pilóta növendékeknek.

Disclaimer: az adás elején tévesen 21. adásként hivatkoztunk erre a beszélgetésre, azonban valójában ez a 20. adásunk.

Gyuri már gyerekkorától kezdve dédelgette álmait a pilóta szakma iránt, azonban mielőtt megkezdhette volna a szükséges képzéseket, közgazdászként, elemzőként és brókerként tevékenykedett.

A beszélgetésben szó esett Gyuri élettörténetéről, hogy miként jutott el a Smartwings Boeing 737NG család pilótafülkéjének jobb üléséig. Szóba került az is, hogy miként éli meg közforgalmi pilótaként a jelenlegi COVID-helyzetet és hogyan látja a következő időszakot.

Azonban az adás egyik fő témája a hazai pilótaképzés világa volt, igyekeztünk érthetően bemutatni, hogy milye lehetőségei vannak ma Magyarországon annak, aki szeretné végigjárni a pilótaképzés lépéseit a kisgépes tréningtől egészen odáig, hogy egy utasszállító repülőgép első tisztjeként tudjon elhelyezkedni.

Ha szeretnétek betekintést kapni a pilótaképzés világába vagy érdekel titeket, hogy milyen úton tudtok eljutni a közforgalmi pilóta hivatásig, akkor hallgassátok meg az adást.

Az adásban említettünk pár lehetőséget a pilótaképzésre. Amennyiben rendelkezel a szükséges tőkével, úgy a CAVOK Aviation egy jó opció lehet (Gyuri is itt oktat, úgyhogy emiatt említjük, nem pedig reklám miatt. 🙂 ).

Azonban szerencsére már akkor is van lehetőséged elindulni a közforgalmi pilóta szakma irányába, ha nincs meg a szükséges anyagi háttér, hiszen már Diákhitellel is finanszírozható az a képzés, amelyet a BME és a CAVOK Aviation közösen hozott létre. Erről a lehetőségről a CAVOK és a BME oldalán is olvashattok bővebben.

Mondjátok el a véleményeiteket és írjatok nekünk!

Nagy örömmel várjuk a gondolataitokat a témával kapcsolatosan az ide kapcsolódó közösségi média posztoknál, valamint ha bármilyen észrevételetek, javaslatotok van a podcast-et illetően, azt nagyon szívesen fogadjuk Messengeren.

Facebook: https://facebook.com/hetesterminal
Messenger: https://m.me/hetesterminal
Instagram: https://instagram.com/hetesterminal

Iratkozzatok fel a Hetes Terminálra és hallgassátok a népszerű podcast platformokon

A Hetes Terminál összes adása elérhető a népszerű podcast platformokon. Ha feliratkozol, azonnal elérhető lesz számodra minden új adásunk.

Linkek:
Spotify
Apple Podcasts
Anchor
Stitcher

0 CommentsClose Comments

Leave a comment

Newsletter Subscribe

Get the Latest Posts & Articles in Your Email

We Promise Not to Send Spam:)