Hetes Terminál

post-header

A Wizz Air Abu-Dzabiban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Abu Dhabi Development Holding Company-val (ADDH) közös vállalatot hoznak létre. Ez lesz a magyar alapítású low-cost légitársaság első Európán kívüli leányvállalata.

Az már sejthető volt, hogy egy bejelentés készülődik a Wizz Air háza táján – ugyanis tegnap késő éjjel indult útnak egy delegáció Budapestről a légifuvarozó HA-LVG lajstromú A321neo repülőgépével 9997-es járatszámmal.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közös vállalkozás alapítása és az üzemeltetés megkezdése 2020 második felében zajlik majd. Az útvonalhálózat kapcsán elmondták, hogy Közép-Kelet- és Nyugat-Európa lesz az elsődleges célpont, majd az indiai szubkontinens, Közel-Kelet és Afrika irányába is terjeszkedni kíván a Wizz Air Abu Dhabi.

A vegyesvállalat emirátusokbeli partnere, az ADDH segít majd a helyi piaci ismeretekkel, kapcsolatokkal, nyilvánvalóan ez lesz a kulcsa a Wizz Air abu-dzabi sikerének. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az ADDH többek között az Abu Dhabi repülőtér tulajdonosa is, így a járatfejlesztés kapcsán jelentős segítséget nyújhat majd a Wizz Air Abu Dhabi-nak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mióta zajlottak a tárgyalások az új leányvállalat létrehozásáról, mindenesetre érdekes fejlemény, hogy az Air Arabia és az Etihad Airways ugyancsak nemrég jelentette be a közös vállalatuk létrehozását abu-dzabi bázissal, ami szintén 2020 első felében kezdi meg működését.

Ezzel tehát beindul az abu-dzabi bázisú low-cost fuvarozók versenye – amelynek izgalmas szereplője lesz a Váradi József által fémjelzett Wizz Air.

Previous post
Next post
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük